Punkkibussi®

Punkkibussi on Saaristolääkärien omistama tavaramerkki. Punkkibussi on tarjonnut kätevän ja edullisen tavan punkkirokotuksen ottamiseen jo yli 15 vuoden ajan.

Punkkibussissa kokenut sairaanhoitaja tai lääkäri opastaa sinua punkkien välittämien tautien suojautumisessa sekä neuvoo rokottautumiseen liittyvissä kysymyksissä. Punkkirokotusten lisäksi saat kätevästi päivitettyä ajan tasalle myös muut rokotukset, kuten jäykkäkouristusrokotuksen, influenssarokotuksen ja erilaiset rokotukset matkustamista varten.

Punkkibussista saat rokotukset saman käynnin yhteydessä ja ilman ajanvarausta (käynnin pituus on alle 15min), mutta jos tarvitset jonkin harvinaisemman rokotuksen (jota ei löydy hinnastostamme; ks.

www.saaristolaakarit.fi/aikataulut), niin suosittelemme tiedustelemaan rokotteen saatavuutta ennakkoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:

info@saaristolaakarit.fi.

Punkkibussi kiertää julkaistun aikataulun mukaisesti laajalla alueella erityisesti Etelä- sekä Länsi-Suomea. Löydät itsellesi parhaiten sopivan rokotuspaikan sekä -ajankohdan osoitteesta: www.punkkibussi.fi Rokotussuojan ylläpito on ensiarvoisen tärkeää, sillä kesken jäänyt rokotusohjelma ei anna suojaa TBE-viruksen tarttumiselta.

Perusrokotusohjelma koostuu kolmesta rokotteesta, joista kaksi ensimmäistä tulee ottaa 2vko-3kk välein, ja kolmas 5-12kk päästä. Sen jälkeen tulee ottaa neljäs rokote 3 vuoden kuluttua, jonka jälkeen vielä yksittäisiä jatkotehosteita rokotevalmistajan ohjeen mukaan (iästä riippuen 3-5 vuoden välein), tehokkaan rokotussuojan ylläpitämiseksi.

Rokotusohjelmaa jatketaan aina siitä mihin on jääty: 2.rokotuksen jälkeen annetaan 3.rokotus jne. Lääkärin arvion mukaan pitkään tehostamatta ollut rokotusohjelma voidaan tehostaa ylimääräisellä rokotuksella.

Puutiaisaivokuumeen (TBE) levinneisyys- ja riskialueet

Lataa pdf