Saaristolääkärien lääkäriasema Lauttasaaressa palvelee sinua monipuolisesti:

Lääkärin vastaanotot Helsinki, Espoo

Lääkäriasemalla pitää vastaanottoa useampi yleis- ja erikoislääkäri. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta pääset Lääkäriasemalle nopeasti Helsingistä sekä Espoosta. Tutustu vastaanottaviin lääkäreihimme tästä.

Plastiikkakirurgin vastaanotto

Plastiikkakirurgin vastaanotto on aiheellinen, kun haluat keskustella esimerkiksi ihomuutosten leikkauksesta, esteettisistä injektiohoidoista tai sinua mietityttää jokin muu ulkonäköön vaikuttava asia.
Lääkäriasemamme kokenut plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri tekee myös laajasti erilaisia toimenpiteitä ja toimii pattipoliklinikan konsultoivana erikoislääkärinä. Haitalliset, hankalatkin ihomuutokset voidaan meillä turvallisesti poistaa plastiikkakirurgin toimesta.

Nettiajanvarauksesta voit varata 20 min vastaanottoajan hoidon suunnittelua ja mahdollisia reseptejä varten. Toimenpideajat pyydämme varaamaan puhelimitse ajanvarausnumerosta 0200 20033 tai paikan päällä.

Pattipoliklinikka

Pattipoliklinikka palvelee aina tiistaisin klo 10 – 17. Pattipoliklinikalle tulee varata aika puhelinajanvarauksesta.

Voit käydä näyttämässä patteja, luomia ja muita ihomuutoksia asiantuntevilla lääkäreillämme. Ihomuutos tai patti voidaan poistaa jo arviokäynnin yhteydessä, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi. Lääkärin arvio on maksuton, käynnistä veloitetaan ainoastaan poliklinikkamaksu 35€ + kantamaksu 1,80€.

Laboratorio

Lääkariaseman laboratoriosta saat kaikki laboratoriotutkimukset nopeasti ja edullisesti. Voit tulla laboratorioon myös kunnalliselta puolelta saadulla lähetteellä. Osa tutkimuksista järjestyy myös ilman lääkärin lähetettä. Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin numerosta:

0200 200 33 (arkisin 8.30-17)

Rokotukset

Rokotukset ilman ajanvarausta maanantaisin ja torstaisin klo 14:00 – 17:00 sekä lauantaisin 11:00 – 13:00. Muina aikoina suosittelemme ajanvarausta rokotukseen.

Sinua palvelevat asiantuntevat hoitajat ja lääkärit. Saat kaikki ajankohtaiset rokotukset, kuten punkki- eli TBE-rokotuksen, pneumokokki-, vyöruusu- ja jäykkäkouristusrokotukset (kts. rokotehinnasto).

Kaukomatkalle lähtiessäsi suosittelemme varaamaan ajan hoitajan matkailuneuvontavastaanotolle, jossa käydään perusteellisesti läpi matkakohteeseen tarvittavat rokotukset sekä mahdolliset lääkitykset infektioiden varalle. Hoitaja konsultoi tarvittaessa lääkäriä rokotus- ja lääkeasioissa.

Rokotusaikaa lääkärille suosittelemme, mikäli olet saanut vakavan allergisen reaktion, sinulla on immuunivasteeseen vaikuttava sairaus tai lääkitys, tai jos sinulla on muita erityisiä rokotuksiin liittyviä huolia.
Ota mukaasi kaikki aikaisemmat rokotustodistuksesi, kun saavut rokotusvastaanotolle.

Anemiapoliklinikka

Anemiapoliklinikkakäyntiin kuuluu alkuselvittely, verikokeet (verenkuva, CRP, ferritiini, folaatti, b12-vitamiini) ja lääkärin vastaanotto. Lab kokeiden ja lääkärin vastaanoton yhteishinta on 179€ + poliklinikkamaksu (22€) + kantamaksu (1,80€).

Anemiapoliklinikan tavoitteena on selvittää anemian syitä ja hoitaa mahdollinen rauta- tai vitamiinivaje. Mikäli todetaan raudanpuuteanemia eikä suun kautta otettava rauta tilannetta korjaa tai muutoin sovi, voidaan rauta antaa myös suonensisäisenä infuusiona.

Rautainfuusio eli suonensisäinen rauta annetaan toimipisteessämme Lauttasaaren lääkäriasemalla. Infuusioon, siihen valmistautumiseen ja seurantaan varataan aikaa 1-1,5 tuntia. Hinta on alkaen 490€.

Voit varata ajan laboratoriokokeisiin ja vastaanotolle soittamalla ajanvaraukseemme.

Vastuulääkärinä erikoislääkäri Pia Suonpää.

Sairaanhoitajan vastaanotot Helsinki

Ompeleiden poisto, rokotukset, verenpainemittaukset, muistitestit ja haavanhoidot hoituvat kätevästi sairaanhoitajan vastaanotolla.

Terveystarkastukset

Ajokorttitodistukset, veneilijöiden Fit to Sail ™ -terveystarkastukset, meriterveystarkastus, invapysäköintitodistus, T-todistus ja terveystarkastus varusmiespalvelusta varten.

Toimenpiteet

Yleis- ja erikoislääkärien tekemät pienkirurgiset toimenpiteet, kuten haavojen ompelu, luomien ja syntymämerkkien poisto, kynsien korjausleikkaukset, pattien poistot ja paiseen avaukset. Akuuttien tapaturmien hoito ja nivelinjektiot kaikkiin niveliin sekä injektiolääkkeiden antaminen lihakseen tai suonensisäisesti akuutteja sairauksia hoidettaessa.

Fysioterapia

Fysioterapeutilta saat apua kiputilojen hoitoon sekä leikkausta edeltävään ja leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Fysioterapialla tuetaan kivutonta ja toimivaa arkea, iästä ja vaivasta riippumatta. Fysioterapialla voidaan tukea esimerkiksi lasten motorista kehitystä, raskausajan kivunlievitystä ja synnytykseen valmistautumista ja iäkkäiden turvallista ja aktiivista arkea. Lääkäriasemallamme on tarjolla fysioterapiavastaanottoja.

Lääkärin kotikäynnit

Lauttasaaren lääkäriasemalta voit tilata lääkärin tai hoitajan kotikäynnille. Palvelua tarjotaan alkuun ensisijaisesti Lauttasaaren ja läntisen Espoon alueilla, jatkossa sitä on tarkoitus laajentaa myös muualle pääkapunkiseudulle.

Kotikäynnit pyritään toteutettamaan 1-2 vrk kuluessa tilauksesta, vaivan kiireellisyydestä riippuen.

Lääkäriasemalta pääsee tilaamaan seuraavia kotikäyntejä:

 • Onkologin kotikäynti (esim. syöpään sairastuneen potilaan ja omaisten tukeminen & kivunhoito ja muu lääkehoito)
 • Lastenlääkärin kotikäynti (esim. kuumeisen pikkulapsen tutkiminen & lääkehoidon aloittaminen)
 • Yleislääketieteen erikoislääkärin kotikäynti (esim. vanhuksen toimintakyvyn arvioiminen kotiolosuhteissa)
 • Yleislääkärin kotikäynti (esim. haavojen ompelu, selkäkipupotilaan tutkiminen, )
 • Sairaanhoitajan kotikäynti (esim. rokotusten ja lääkeinjektioiden antaminen, laboratorionäytteiden ottaminen (veri -ja virtsanäytteet), haavahoidot, korvahuuhtelu, verenpaineen seuranta, ommelten poistaminen).
 • Fysioterapeutin kotikäynti (liikehoito-ohjaus, liikkumisen apuvälinetarpeen arviointi, leikkauksen jälkeinen kuntouttaminen)

Tilanteita, joissa kotikäynnistä tuleva apu on merkittävä:

 • Lapsiperheiden sairaustapaukset, joissa huoltajan on hankala päästä pikkupotilaan kanssa vastaanotolle.
 • Liikuntarajoitteisten potilaiden kotona sattuneet tapaturmat ja sairastumiset; esim. kaatuessa syntyneen haavan ompelu kotona.
 • Sairastuneen potilaan laboratorionäytteiden ottaminen kotikäynnin yhteydessä
 • Koko perheen rokotuksien päivittäminen ajan tasalle ennen nopeasti tulevaa matkalle lähtöä
 • Kroonisen haavan säännölliset hoidot vuodepotilailla tai muuten liikuntarajoitteisilla potilailla
 • Paastoverinäytteiden ottaminen hoitajan toimesta potilaan omassa kodissa

Palvelujen hinnat:

 • Erikoislääkärien kotikäynnit 220€/h
 • Yleislääkärin kotikäynnit 180€/h
 • Sairaanhoitajan kotikäynnit 80€/h
 • Fysioterapeutin kotikäynnit 120€/h
 • Sairaanhoitajan laboratorionäytteenotto kotona: 50€/käynti + laboratoriotutkimukset Sairaanhoitajan rokotuskäynti kotona: 50€/käynti + rokotukset (1-4 hlöä)

Lääkäriaseman ajanvaraus

Ajanvaraus puhelimitse

Ajanvaraus toimii Ma-To 8:30 - 17:00, Pe 8.30 - 15, La 10 - 14  puhelinnumerosta 0200 200 33 (vain pvm). 

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä palvelee 24/7.

Siirry sähköiseen ajanvaraukseen

Aukioloajat

Lääkärit ja laboratorio
Ma – To 8.30 – 17
Pe 8.30 – 15
La 10 – 14
(ajanvarauksella)

Pattipoliklinikka
Tiistaisin 10 – 17
(ajanvarauksella)

Rokotukset
Ma ja to 14 – 17
La 11-13
(ilman ajanvarausta)