Saaristolääkärien lääkäriasema Lauttasaaressa palvelee sinua monipuolisesti:

Lääkärin vastaanotot

Lääkäriasemalla pitää vastaanottoa useampi yleis- ja erikoislääkäri. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta pääset Lääkäriasemalle nopeasti Helsingistä sekä Espoosta.

Plastiikkakirurgin vastaanotto

Plastiikkakirurgin vastaanotto on aiheellinen, kun haluat keskustella esimerkiksi ihomuutosten leikkauksesta, esteettisistä injektiohoidoista tai sinua mietityttää jokin muu ulkonäköön vaikuttava asia.
Lääkäriasemamme kokenut plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri tekee myös laajasti erilaisia toimenpiteitä ja toimii pattipoliklinikan konsultoivana erikoislääkärinä. Haitalliset, hankalatkin ihomuutokset voidaan meillä poistaa plastiikkakirurgin toimesta.

Nettiajanvarauksesta voit varata 20 min vastaanottoajan hoidon suunnittelua ja mahdollisia reseptejä varten. Toimenpideajat pyydämme varaamaan puhelimitse ajanvarausnumerosta 0200 20033 tai paikan päällä.

Pattipoliklinikka

Pattipoliklinikka palvelee tiistaisin ja torstaisin. Pattipoliklinikalle tulee varata aika puhelinajanvarauksesta.

Voit käydä näyttämässä patteja, luomia ja muita ihomuutoksia asiantuntevilla lääkäreillämme. Ihomuutos tai patti voidaan poistaa jo arviokäynnin yhteydessä, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi. Lääkärin arvio on maksuton, käynnistä veloitetaan ainoastaan poliklinikkamaksu 26€ + kantamaksu 2,50€.

Laboratorio

Lääkariaseman laboratoriosta saat kaikki laboratoriotutkimukset nopeasti ja edullisesti. Voit tulla laboratorioon myös kunnalliselta puolelta saadulla lähetteellä. Osa tutkimuksista järjestyy myös ilman lääkärin lähetettä. Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin numerosta:

0200 200 33 (ma-to 9-17 ja pe 9-15).

Heinäkuussa lääkäriasema on avoinna ma-to klo 9-17.

Rokotukset

Sinua palvelevat asiantuntevat hoitajat ja lääkärit. Saat kaikki ajankohtaiset rokotukset, kuten punkki- eli TBE-rokotuksen, pneumokokki-, vyöruusu- ja jäykkäkouristusrokotukset (kts. rokotehinnasto).

Kaukomatkalle lähtiessäsi suosittelemme varaamaan ajan hoitajan matkailuneuvontavastaanotolle, jossa käydään perusteellisesti läpi matkakohteeseen tarvittavat rokotukset sekä mahdolliset lääkitykset infektioiden varalle. Hoitaja konsultoi tarvittaessa lääkäriä rokotus- ja lääkeasioissa.

Rokotusaikaa lääkärille suosittelemme, mikäli olet saanut vakavan allergisen reaktion, sinulla on immuunivasteeseen vaikuttava sairaus tai lääkitys, tai jos sinulla on muita erityisiä rokotuksiin liittyviä huolia.
Ota mukaasi kaikki aikaisemmat rokotustodistuksesi, kun saavut rokotusvastaanotolle.

Ilman ajanvarausta saat rokotukset maanantaisin & torstaisin klo 14-17, sekä lauantaisin klo 11-13. Halutessasi voit myös varata ajan rokotukseen (0200 10033).

Katso kaikki rokotuksemme

Anemiapoliklinikka

Anemiapoliklinikka & rautainfuusio

Erikoislääkärimme, LT Pia Suonpää on laaja-alaisesti perehtynyt verenkuvan muutoksiin, anemian ja raudan puutteen selvittelyihin sekä hoitoon. Lääkärin vastaanotolla arvioidaan ensin kokonaistilanne ja selvitetään mahdolliset syyt anemialle ja raudanpuutteelle. Raudanpuute pyritään hoitamaan suun kautta otettavalla rautavalmisteella, mutta rauta voidaan myös antaa lääkärin määräyksestä suonensisäisenä lääkeinfuusiona.

Rautainfuusio annetaan toimipisteessämme Lauttasaaren lääkäriasemalla. Infuusioon, siihen valmistautumiseen ja seurantaan varataan aikaa 1–1,5 tuntia. Rautainfuusion mahdollinen sivuvaikutus on pahoinvointi ja harvinaisempana allergiset reaktiot.

Voit varata ajan lääkärin vastaanotolle soittamalla ajanvaraukseemme (p. 0200 20033, vain pvm) tai nettiajanvarauksesta.

Sairaanhoitajan vastaanotot

Ompeleiden poisto, korvahuuhtelu, rokotukset, verenpainemittaukset, muistitestit ja haavanhoidot hoituvat kätevästi ja viiveittä sairaanhoitajan vastaanotolla.

Terveystarkastukset

Ajokorttitodistukset, veneilijöiden Fit to Sail ™ -terveystarkastukset, meriterveystarkastus, invapysäköintitodistus, T-todistus työpaikkaa ja varusmiespalvelusta varten. 

Lääkäriltä saa tarvittaessa myös kansainväliset terveystarkastustodistukset.

Toimenpiteet

Yleis- ja erikoislääkärien tekemät pienkirurgiset toimenpiteet, kuten haavojen ompelu, luomien ja syntymämerkkien poisto, kynsien korjausleikkaukset, pattien poistot ja paiseen avaukset. Akuuttien tapaturmien hoito ja nivelinjektiot kaikkiin niveliin sekä injektiolääkkeiden antaminen lihakseen tai suonensisäisesti akuutteja sairauksia hoidettaessa.

Fysioterapia

Fysioterapeutilta saat apua kiputilojen hoitoon sekä leikkausta edeltävään ja leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Fysioterapialla tuetaan kivutonta ja toimivaa arkea, iästä ja vaivasta riippumatta. Fysioterapialla voidaan tukea esimerkiksi lasten motorista kehitystä, raskausajan kivunlievitystä ja synnytykseen valmistautumista ja iäkkäiden turvallista ja aktiivista arkea. Lääkäriasemallamme on tarjolla fysioterapiavastaanottoja.

Lääkärin kotikäynnit

Lauttasaaren lääkäriasemalta voit tilata lääkärin tai hoitajan kotikäynnille. Palvelua tarjotaan alkuun ensisijaisesti Lauttasaaren ja läntisen Espoon alueilla, jatkossa sitä on tarkoitus laajentaa myös muualle pääkapunkiseudulle.

Kotikäynnit pyritään toteutettamaan 1-3 vrk kuluessa tilauksesta, vaivan kiireellisyydestä riippuen.

Lääkäriasemalta pääsee tilaamaan seuraavia kotikäyntejä:

 • Lääkärin kotikäynti (esim. haavojen ompelu, selkäkipupotilaan tutkiminen, vanhuksen toimintakyvyn arvioiminen kotiolosuhteissa, kuumeisen pikkulapsen tutkiminen & lääkehoidon aloittaminen)
 • Sairaanhoitajan kotikäynti (esim. rokotusten ja lääkeinjektioiden antaminen, laboratorionäytteiden ottaminen)
 • Fysioterapeutin kotikäynti (liikehoito-ohjaus, liikkumisen apuvälinetarpeen arviointi, leikkauksen jälkeinen kuntouttaminen)

Tilanteita, joissa kotikäynnistä tuleva apu on merkittävä:

 • Lapsiperheiden sairaustapaukset, joissa huoltajan on hankala päästä pikkupotilaan kanssa vastaanotolle.
 • Liikuntarajoitteisten potilaiden kotona sattuneet tapaturmat ja sairastumiset; esim. kaatuessa syntyneen haavan ompelu kotona.
 • Sairastuneen potilaan laboratorionäytteiden ottaminen kotikäynnin yhteydessä
 • Koko perheen rokotuksien päivittäminen ajan tasalle ennen nopeasti tulevaa matkalle lähtöä
 • Paastoverinäytteiden ottaminen hoitajan toimesta potilaan omassa kodissa

Palvelujen hinnat:

 • Erikoislääkärien kotikäynnit alkaen 220€/h
 • Yleislääkärin kotikäynnit alkaen 190 €/h
 • Sairaanhoitajan kotikäynnit alkaen 80€/h
 • Fysioterapeutin kotikäynnit alkaen 120€/h
 • Sairaanhoitajan laboratorionäytteenotto kotona: 50€/käynti + laboratoriotutkimukset Sairaanhoitajan rokotuskäynti kotona: 50€/käynti + rokotukset (1-4 hlöä)
 • Poliklinikkamaksu 35 € (sis. valmistelevat toimenpiteet)
 • Matkakulut sijainnin mukaan