Lääkärivenepalvelu jo vuodesta 2003

Saaristolääkäreiden ainutlaatuiset lääkäriveneet toimivat huomattavan laajalla alueella Saaristomerta. Nopeakulkuisissa Delta 340 SW -ja Sailfish 26 lääkäriveneissä on monipuolinen poliklinikkatasoinen toimenpidevälineistö, pikadiagnostinen laboratorio sekä erittäin laaja lääke- ja tukivälinevarasto. Lääkäriveneet palvelevat kaikkia Saaristomerellä liikkuvia, lomailevia ja asuvia.

Lääkärivenepalvelun toimintaperiaatteena on, että potilas tutkitaan ja hoidetaan saaristossa paikan päällä, jolloin kauan odotettu kesäloma voi jatkua keskeytymättä, tapaturmasta tai äkillisestä sairastumisesta huolimatta. Palvelu toteutetaan erikseen tilattuna kotikäyntinä tai aikataulun mukaisesti vierasvenesatamissa.

Kotikäynti lääkäriveneellä

Kotikäynti on tarpeellinen esimerkiksi tapaturmissa tai silloin, kun potilas ei itse pääse lääkäriin. Lääkäriveneen kotikäynnin voi tilata soittamalla palvelunumeroon 0600 – 10033 (1,97€/min+ppm). Puhelimessa lääkäri arvioi tilanteen ja pääsääntöisesti kotikäynti voidaan toteuttaa 1-3 h sisällä soitosta. Koko lääkäriveneen välineistö on käytettävissä kotikäynneillä.

Drive-in-vastaanotot

Lääkärivenepalvelu järjestää kotikäyntien lisäksi isoimmissa vierasvenesatamissa (mm. Korppoo Ström, Korppoo Verkan, Nauvo, Iniö, Houtskär Näsby, Kustavi Peterzens, Kustavi Vuosnainen, Lappo, Taalintehdas, Kasnäs, Bromarv, Förby, Hitis Vikare) drive-in-vastaanottoja, joissa lääkärin vastaanotolle pääsee ilman ajanvarausta. Drive-in-vastaanotolla on mahdollisuus hoitaa yleisimpiä kesävaivoja, kuten ihottumat ja erilaiset hyönteisten puremat (mm. punkin puremat, borrelioosi), tapaturmat (nyrjähdykset, haavat jne.), tulehdukset (hengitystie, korva, silmä, virtsatie jne.) sekä närästysvaivat. Lääkäriveneessä voi myös päivittää rokotussuojansa ajantasaiseksi mm. punkki- ja jäykkäkouristusrokotteiden osalta, uusia reseptejä ja käydä kontrolloimassa tulehdusarvon tai virtsanäytteen.

Katso lääkäriveneen aikataulu tästä

Sekä kotikäynneillä että satamien drive-in-vastaanotoilla hoidosta vastaavat lääkärit ovat pitkän kliinisen kokemuksen omaavia, Suomessa laillistettuja lääkäreitä. Kaikki lääkärimme palvelevat sujuvasti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lääkäriveneessä tehdyt toimenpiteet ja potilaan saama hoito ovat KELA:n sekä vakuutusyhtiöiden korvaamia. Lääkäriveneen tilaus kotikäynnille, sekä lääkärin puhelinneuvontaa saa koko toimikauden ajan lääkäriveneen numerosta 0600 – 10033 (1,97€/min+ppm).

Kotikäynnin hinta riippuu siihen matkoineen käytetystä ajasta, matkakulusta sekä mahdollisista laboratoriotutkimuksista ja tarvikkeista.

Drive-in-vastaanottojen hinnasto 2024:

  • Lääkärin vastaanotto 10-30 min 90-180 € (Kela-korv. jälkeen 60-150 €)
  • Kanta-maksu 2,50 €
  • Poliklinikkamaksu 35 €
  • Rokotehinnasto

Lääkäriveneen yhteystiedot

Lääkäriveneen tilaus kotikäynnille ja lääkärin puhelinneuvonta (22.6.-30.7.2023): 

0600 – 10033  (1,97€/min+ppm)

Arkisin 10 – 20
La 10 – 18
Su 10 – 16

Lääkäriveneen aikataulu

Saaristolääkärien lääkärivene Saaristomerellä
Saaristolääkärit lääkärivene janne castren

Saaristolääkärien lääkäriasema