Läkarbåtstjänst sedan 2003

Skärgårdsdoktorns unika läkarbåt rör sig på ett stort område av Skärgårdshavet. De snabba Delta 340 SW och Sailfish 26 läkarbåtarna har ett mångsidigt utbud av instrument som lämpar sig till snabb diagnostik och små ingrepp. Båtarna är också utrustade med ett brett utbud av läkemedel. Läkarbåtarna betjänar alla som bor, rör sig och semestar på Skärgårdshavet.

Tanken bakom läkarbåtsverksamheten år att patienten undersöks och vårdas på plats i skärgården, så att den efterlängtade semestern inte behöver avbrytas på grund av ett sjukfall eller en olycka. Vården kan antingen beställas som ett hembesök, eller enligt tidtabell i gästhamnarna.

Hembesök med läkarbåten

Hembesök är nödvändigt ifall till exempel i en olycka eller då patient kan inte komma till mottagningen. Man kan beställa läkarbåten hem till dig genom att ringa 0600 – 10033 (1,97€/min+lsa). Läkaren bedömer situationen och oftast besöket kan genomföras inom 1-3 h efter samtalet.

Drive-in-mottagning

Läkarbåtjänsten ordnar förutom hembesök även Drive-in-mottagningar i större gästhamnar (bl. e. Korpoström, Verkan Korpo, Nagu, Iniö, Näsby Houtskär, Peterzens Gustavs, Vuosnainen Gustavs, Lappo, Dalsbruk, Kasnäs, Bromarv, Förby och Vikare Hitis). Till läkarbåtens mottagningar kan man komma utan tidsbokning.

På drive-in-mottagningarna kan man sköta de vanligaste sommarbesvären som utslag, insektsbett, stukningar, sår, inflammationer (andningsvägar, öron, ögon, urinvägar osv.) På läkarbåtarna kan man även förnya sitt vaccinationsskydd med bl. e. fästing- och stelkrampsvaccin. Man kan förnya recept, kolla upp sitt inflammationsvärde och ge urinprov.

Kolla läkarbåtens tidtabell här

Läkarna som ansvarar för vården på hembesöken och i gästhamnarna har flera års klinisk erfarenhet, och är legitimerade i Finland. Våra läkare betjänar på finska, svenska och engelska.

Vården och ingreppen som utförs i läkarbåten ersätss av FPA och försäkringsbolagen. Läkarbåtens beställning på hembesök och läkarens telefonrådgivning får man från läkarbåtens telefonnummer 0600 – 10033 (1,97€/min+lsa).

Hembesökens pris beror på hur länge besöket tar med resorna inräknade, resekostnaderna, möjliga laboratorieprov och material.

Drive-in-mottagningarnas prislista 2024:

  • Läkarens mottagning 10-30 min, 90-180 € (efter FPA-ersättning 60-150 €)
  • Kanta-avgift 2,50 €
  • Poliklinikavgift 35 €
  • Prislista för vaccin

Kontakt

Du kan beställa läkarbåten för hembesök och läkarens telefonrådgivning fungerar under hela säsongen på kl. 10-20:

0600 – 10033  (1,97€/min+ppm)

Mån-tor 10 – 20
Lö 10 – 18
Sö 10 – 16

 
 

 

 

Läkarbåtens Drive-in schema

Saaristolääkärit lääkärivene