Punkkikausi alkaa koronavirusepidemiasta huolimatta

  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Punkkibussi aloittaa Drive-in rokotukset

Puutiaisaivokuumeelta suojautumista ei pidä unohtaa meneillään olevasta koronavirusepidemiasta huolimatta. Lauha talvi tuo mahdollisuuden siihen, että keväällä ja kesällä tullaan näkemään ennätysmäärä punkkeja.

 

Runsaasti ulkoilevien tai kesällä puutiaisaivokuumeen (TBE) riskialueilla mökkeilevien on tärkeää muistaa, että ainoa tehokas tapa suojautua TBE:ltä on rokotteen ottaminen.  Nyt meneillään olevan koronaepidemian vuoksi yhä useampi hakeutuu mökeille tai maaseudulle, pois kaupunkiympäristöstä, jolloin ihmiskontaktit kyllä vähenevät mutta samalla mahdollisuus punkkikontakteihin lisääntyy.

Jos rokotussuojan mielii saada voimaan ennen kesää (tai vapaaehtoiseen koronakaranteeniin siirtymistä), tulee ottaa 2 punkkirokotetta 2-4 vkon välein, jonka jälkeen suoja aivokuumeelta on voimassa 2 viikon päästä 2. rokotuksen jälkeen. Perusrokotusohjelman 3. rokote tulee ottaa 5-12kk 2. rokotteen jälkeen. Mikäli rokotusohjelma on kesken, ja tehosteen aika osuu tälle keväälle tai kesälle, on sen ottaminen hyvä ajoittaa 2-4vkoa ennen siirtymistä mökkimaisemiin, jotta otettu tehosteannos ehtii antamaan suojan TBE:ltä.

 

Saaristolääkärien punkkibussit ottaa huomisesta alkaen käyttöön uuden toimintamallin; Drive-in rokotustoiminnan punkkibussin ulkopuolella. Meneillään olevan koronavirusepidemian vuoksi Saaristolääkärit ei ota rokotettavaksi edes lievästi flunssaisia asiakkaita, turvaetäisyys palveltavien asiakkaiden välillä on asetettu 2 metriksi, käsidesiä tarjotaan ennen ja jälkeen rokotuksen, ja tarvittaessa koko rokotustapahtuma voidaan nyt tarvittaessa hoitaa ulkona punkkibussin vieressä tai vaihtoehtoisesti ”Drive-in” tapaan asiakkaan omassa henkilöautossa punkkibussin läheisyydessä (Ks. myös: https://saaristolaakarit.fi.www54.zoner-asiakas.fi/ajankohtaista/tiedote-koronavirukseen-liittyen/).  Suosittelemme esim. toppatakkiin ja t-paitaan pukeutumista, joka mahdollistaa rokotteen antamisen tarvittaessa punkkibussin ulkopuolella tai omassa henkilöautossa. Rokotteen antamisen jälkeen on tärkeää jäädä 10-15min ajaksi punkkibussin läheisyyteen  – tämä on suositeltava varotoimi kaikkien annettavien rokotusten yhteydessä.

 

Uusi Drive-in rokotuskonsepti on saanut asiakkailta kiitollisen vastaanoton – huomenna palvelua aloitetaan tarjoamaan Munkkivuoren ostoskeskuksella klo 13-14.30 sekä Raision Kauppakeskus Myllyssä klo 17-20, Perjantaina tarjoamme Drive-in palvelua Rauman Prismalla 14-18.30 sekä Lohjan Citymarketilla 14-18.30.

 

Lisätietoa: Vastaava lääkäri Janne Castrén / Saaristolääkärit Oy

p. 0400-437806