Läkarbåtstjänsten ända sedan år 2003

Skärgårdsdoktorns unika läkarbåtar trafikerar på ett anmärkningsvärt stort område av Skärgårdshavet.

De snabba läkarbåtarna Delta 340 SW och Sailfish 26 har mångsidig ingreppsutrustning på poliklinisk nivå, ett snabbdiagnostiskt laboratorium och ett mycket omfattande lager av läkemedel och stödutrustning.

De läkare som ansvarar för behandlingen är legitimerade i Finland och har lång klinisk erfarenhet.

Läkarbåtstjänstens verksamhetsprincip är att patienten undersöks och behandlas på plats i skärgården, så att det efterlängtade sommarlovet kan fortsätta oavbrutet, trots en olycka eller ett plötsligt insjuknande.

Utöver hembesök anordnar läkarbåtstjänsten Drive-in mottagningar, där läkarmottagningen kan besökas på de största gästhamnarna utan tidsbokning. Vid sådana mottagningar finns det möjlighet att behandla mindre eller icke-brådskande sommarbesvär eller att ta till exempel fästingvaccinationer.

Vid Drive-in mottagningar finns fästingvaccinet för 55 €.

På Drive-in mottagningen kan till exempel följande besvär och sjukdomar behandlas: fästingbett, diagnos & behandling av borrelios, utslag och olika insektsbett, behandling av olycksfall (stukningar, sår etc.), behandling av öron- och ögoninflammationer, diagnos och behandling av urinvägsinfektioner samt halsbränna.

De ingrepp som utförs på läkarbåten och den behandling som patienten får kan ersättas av FPA och försäkringsbolagen. Du kan beställa läkarbåten för hembesök och läkarens telefonrådgivning fungerar under hela säsongen på: 0600-100 33 kl. 10 – 20.

Priset för ett hembesök beror på tiden som lagts ner på det och kostnaderna för resan.

Kontakt

Du kan beställa läkarbåten för hembesök och läkarens telefonrådgivning fungerar under hela säsongen på kl. 10-20:

0600 – 10033  (1,97€/min+ppm)

Mån-tor 10 – 20
Lö 10 – 18
Sö 10 – 16

 
 

 

 

Läkarbåtens Drive-in schema

Saaristolääkärit lääkärivene