Menu

slogan se

Z-pincetten

Pinsetit ja punkki

Grundaren av Skärgårdsdoktorn Ab, läkare Janne Castrén´s nya iniöföretag, Archipelago Instruments Ab, lanserar nu en revolutionerande nyhet till apoteksförsäljning, Z-pincetten. Basen för planeringsarbetet av pincetten har varit läkare Janne Castréns erfarenhet av svåra borttagningar av djupsittande fästingar, och patienternas och även kollegornas uppfattningar om att instrumenten som hittills har varit till salu är svåra att använda. Det nya instrumentet möjliggör ett noggrannt grepp om fästingen, med vilket resten av fästingens huvud som har blivit kvar efter en misslyckad borttagning kan tas bort. Produkten säljs i välförsedda apotek. Z-pincetten är varumärkt och dessutom modelskyddad i EU.

Se bildserien nedan för den rätta tekniken för borttagandet av en fästing samt betydelsen avatt avlägsna fästingen direkt.

ohje_se.gif

När fästingen biter,

Undvik följande saker:
- att bli nervös
- skrapning eller att på annat sätt skada fästingen
- att sätta smör eller andra ämnen på fästingen

Gör enligt följande:
- Använd Z-pincetten
- Putsa området med antiseptiskt ämne före och efter borttagandet av fästingen
- Tvätta händerna efter borttagandet av fästingen
- Rengör pincetten ordentligt efter användandet

Ett snabbt borttagande av fästingen hindrar sjukdomarna att smitta till människan. I synnerhet borreliabakteriens spridning till människan hindras av ett snabbt borttagandet av fästingen. Tack vare Z-pincettens smala spets får du ett grepp om fästingen utan att klämma på fästingens kropp. På det sättet undviks att fästingen spyr ut borreliabakterier i människan vid borttagandet.

» Z-pincettens logo –och reklammaterial kan medladdas från pressavdelningen

 

Tämä verkkosivusto toimii evästeiden avulla.