Menu

slogan fi

Influenssarokote

Influenssarokote on tehokkain suoja influenssaa vastaan. Rokote kannattaa ottaa ajoissa syksyllä, ennen influenssakauden alkamista. Rokotteen ottamisesta, hyvän vasta-ainesuojan kehittyminen kestää noin kaksi viikkoa. Tämän aikana rokote ei vielä suojaa riittävästi influenssalta.

Influenssavirukset muuntuvat vuosittain, joten aikaisemmin otettu influenssarokote ei suojaa enää tänä vuonna taudilta. Influenssaa esiintyy kaikkialla maailmassa, joten rokote on hyvä ottaa myös matkalle lähtiessä.

Influenssarokotus ehkäisee sairauden noin 70-80 prosenttisesti. Rokotus suojaa influenssan leviämiseltä kotona sekä työpaikalla.

Influenssa sairautena

Influenssa on viruksen aiheuttama raju hengitystietauti, joka leviää herkästi ihmisestä toiseen. Tauti itää tavallisesti 1-3 vuorokautta ja tartunnan saaneista noin puolet sairastuu. Tautia esiintyy Suomessa joka talvi.

Influenssan oireet ovat kuume ja lihassäryt. Sama influenssavirus voi aiheuttaa eri henkilöille nuhan, kurkkukivun sekä silmän sidekalvon tulehduksen. Perusterveillä ihmisillä influessa paranee niin, että kuume ja säryt häviävät 3–5 päivässä. Yskä tai nuha voivat jatkua muutamia viikkoja. Influenssa sekoitetaan yleensä tavalliseen flunssaan eli nuhaan ja kuumeeseen.

Rokotteen ottamisen hyödyt

Influenssarokote on paras suoja influenssaa vastaan. Rokotuksen ottaneista suurin osa välttyy influenssalta. Mikäli rokotuksen ottanut henkilö sairastuu influenssaan, tauti on lievempi ja toipuminen tapahtuu nopeammin.

Influenssan riskiryhmät

yli 65-vuotiaat
pienet lapset
raskaana olevat
iästä riippumatta sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, keuhkosairauksia, maksa- ja munuaistauteja sairastavat
potilaat, joiden vastustuskyky on sairauden tai sen hoidon vuoksi heikentynyt
potilas- ja hoivatyötä tekevä terveys- ja sosiaalialan henkilöstö ja alan opiskelijat

 

Saaristolääkäreiden punkkkibussista saat influenssarokotteen kätevästi ja edullisesti noin viidessä minuutissa!

Katso punkkibussin aikataulu ja rokotuspaikat tästä

Tämä verkkosivusto toimii evästeiden avulla.