lääkäri anu suominen

Anu Suominen
LT, erikoislääkäri

Olen opiskellut ja valmistunut lääkäriksi Turussa 2003 ja lastenlääkäriksi 2011 Helsingissä. Lasten hematologian ja onkologian erikoislääkäriksi valmistuin 2021 Helsingin yliopistosta. Väittelin tohtoriksi 2016 lapsena saadun kantasolusiirtohoidon myöhäisvaikutuksista.

Päivätyöni on Uudessa Lastensairaalassa Lasten veri- ja syöpätautien yksikössä, jossa kohtaan myös monenlaisia muita lastensairauksia mukaan lukien anemian tai muiden verisolumuutosten, hyytymishäiriöiden, epäselvien pattien ja vaivojen vuoksi tutkimuksissa olevia lapsia ja nuoria. Minulla on myös pitkä kokemus lastentautien päivystystyöstä eri sairaaloissa sekä vastasyntyneiden hoidosta synnytyssalissa ja teho-osastolla.

Hoidan kaikkia lasten ja nuorten yleisimpiä vaivoja kuten infektiotauteja, vatsavaivoja, allergiaepäilyjä, astmaa, ihottumia jne.

Nautin eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa työskentelystä ja pyrin työssäni yksilölliseen ja perhekeskeiseen lähestymistapaan. Tavoitteenani on lapsen näkökulmasta lämmin ja turvallinen lääkärikokemus.

Äidinkieleni on suomi, hyvällä englannin ja tyydyttävällä ruotsin kielitaidolla pärjäämme myös.

Saaristolääkärit lääkäriasemalla toimin oman vastaanottoni lisäksi lastentaudeista vastaavana konsultoivana lääkärinä.

Itselläni on yksi päiväkoti-ikäinen lapsi. Kesällä vietän aikaa perheeni kanssa purjehtien ja talvisin lasketellen.

Katso Saaristolääkärien lääkäriaseman palvelut